2010-05-26

Spännande att vara yr i huvudet?

Ja, vad ska man säga? Det måste vara spännande att vara rödgrön nuförtiden. Det känns ganska yrt på något vis, och det vet vi ju att karuseller har alltid varit populära. Men har det inte gått litet väl kringkring i den alltmer vänsterdominerade rödgröna rörans huvuden? Dags att stanna karusellen och fokusera på att driva politik istället för att ösa det drömfyllda karet tomt?

När vänsterfolket talar utrikespolitik beter de sig nämligen så drömskt och så korkat att klockorna stannar, känner jag efter att ha haft ett dygn att fundera på ett bättre sätt att uttrycka mig. Olustigt nog utan framgång. Hur i hela friden har man tänkt att man från vänsterexperimentets sida ska kunna ge sig ut i världen och kräva att USA lämnar alltihop och överger samtliga sina militära baser och dessutom bli tagna på allvar. Ett så kallat seriöst regeringsalternativ, som de rödgröna ändå påstår sig vara, kan inte räkna med att ge uttryck för en sådan idé utan att göra hela landet till åtlöje internationellt. Det kan väl ändå inte vara meningen?

Så urbota, infernaliskt världsfrånvänt.

Det är inte så att alla gillar de amerikanska interventionerna historiskt sett. Och alla gillar inte den amerikanska dominansen. Fint. Jag köper det. Jag är inte övertygad 24 timmar om dygnet heller alla gånger. Om vi nu ska vara sådana. Men faktum är att USA idag har en väldigt stark roll i världspolitiken och att de till mycket stor del faktiskt också står för stabilitet och fred i många delar av världen. Varken man gillar det eller inte. De agerar maktbalans gentemot inte fullt demokratiska länder (kan vi ju säga, för att uttrycka oss litet fint i kanten) som Kina och Nordkorea. Och en rad andra länder, även på närmre håll från oss sett.

Skulle amerikanerna lämna samtliga sina baser och sluta utöva något som helst tryck internationellt, skulle vi hamna i en situation som mest av allt liknar fullkomligt kaos. Jag vågar inte ens föreställa mig vad som skulle kunna hända i en sådan situation. Köper jag allt jänkarna gör? Det vågar jag inte påstå, även om jag säkert har en helt annan syn på vissa sidor av USA än Ohlyansen har. Är jag då så dum att jag springer runt och hävdar att USA ska bort från hela världspolitiken och lämna samtliga sina baser? Skulle jag någonsin, så hoppas jag att ni stoppar mig. Med våld och bed straps om så behövs. För att världen skulle inte se så otroligt munter ut om vi nu faktiskt "slapp" amerikanerna.

Något så dumt kan bara vara signerat Ohly och den allra mest mörkröda falangen inom vänstern. Jag undrar litet grann hur Mona, Maria och Peter kan gå med på det? Att gammkommunisterna inte gillar USA är ju inget nytt. Men jag önskar någonstans att mörkröd vänster av 2010 ändå hade någon sorts verklighetsförankring i vilket fall. Och att om de inte hade det, så skulle ändå sossar och miljöpartister ta sitt förnuft till fånga och hindra de värsta katastroferna och grodorna från att ta sig ut.

Jag sträcker mig så långt som till att säga att kan inte de rödgröna bättre än såhär så måste jag tyvärr klassa dem som rent ut sagt samhällsfarliga. Vi har inte råd att ha en regering som begår inte bara inrikespolitiskt utan även utrikespolitiskt harakiri. Och vi har inte råd att möta den värld som deras politik skulle medföra. Vi har så inte råd med den världen. Varken igår, idag eller imorgon.

Nej, jag ska nog inte upprepa mig ytterligare. Inte fortsätta gissa och fundera kring hur de tänker. Jag kommer ändå aldrig lyckas. Vi kan väl bara konstatera att jag är förundrad. Aningen besviken, kanske, också. Jag hade inbillat mig att det fanns litet mer substans i vänsterexperimentets politik än såhär.

Kanske är det så att miljöpartistiska väljare är ganska smarta ändå, som håller dörren öppen för något litet klyftigare än en totalt tvärgalen extremvänsterpolitik ändå. Vi får sannerligen hoppas det. Ska vi på något som helst vis kunna rädda det svenska anseendet i världen, slippa göra bort oss fullkomligt och kanske dessutom fortsätta ha en värld som alls går att leva i och som inte abdikerar sitt fulla ansvar i framtiden; då får vi hoppas att de tar sitt förnuft till fånga på valdagen. Annars finns risken att vi blir fast med den rödgröna röran i fyra år ändå.

Gud bevare oss väl om de där snurriga drömmarna kommer till makten i höst. Jag menar verkligen det. Gud bevare oss väl.


Intressant.

.
I am very sociable.

1 kommentar:

  1. Vad är det "samhällsfarliga" i att ha en annan syn på det amerikanska världsherraväldet än vad du och dina åsiktskamrater har? Har vi inte åsikts- och yttrandefrihet i det här landet längre?
    Även i USA finns det en stor opposition mot vad man anser vara ett amerikanskt (militärt) imperium som i sin förlängning är ett hot mot grundläggande demokratiska världen i USA. Men dom är väl också "köpta av Moskva".
    Det verkar som om du lever kvar i det kalla krigets tid och har svalt Busherans syn på hur världen fungerar med hull och hår.

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik