2010-06-23

Aktivista för RFSL under valrörelsen?

Jag vidarebefordrar för att se om intresset kanske finns hos er läsare här att delta. Man vet ju aldrig. Låter hemskt kul och väldigt viktigt i alla fall. Hoppa på om du kan.


Under Almedalsveckan lanserar RFSL sin valrörelsekampanj, ”Verklighetens folk”. Kampanjen syftar till att lyfta fram ”5 verkliga krav” som ska ge en bättre lagstiftning och bättre levnadsvillkor för hbt-personer i Sverige. För att vi ska få uppmärksamhet kring våra krav för ett bättre hbt –Sverige behöver vi din hjälp!

Två veckor innan valdagen (19 september) kommer RFSL:s kontor att göras om till en ordentlig ”Boot Camp” för organisationens aktiviteter under valrörelsen. Vi behöver dig som stödjer våra krav och som på kort tid kan ställa upp på olika aktiviteter, så som manifestationer, utdelning av flyers, affischer och liknande i RFSL:s regi runt om i Sverige.

Vi kommer också att smygstarta kampanjen lite under Politikerveckan i Almedalen och Stockholm Pride.

RFSL kommer att lyfta följande fem sakområden under valrörelsen:

• Familjepolitik
• Asyl och migration
• Vård för transpersoner
• Smittskyddslagen
• Hbt-kompetens inom vård och skola

Mer detaljerad information om sakområdena är under utveckling och lanseras inom kort.

I den här facebookgruppen kommer vi att uppdatera med löpande information om valrörelsekampanjen, inriktning, pressmeddelanden och tillfällen där vi behöver hjälp av aktivister med att genomföra aktiviteter som vi vill arrangera under valrörelsen.

Vill du vara aktivist? Skicka ett mejl med dina kontaktuppgifter till: ulrika.westerlund@rfsl.se och christian.antoni.mollerop@rfsl.se.

Hälsningar från RFSL

Ulrika Westerlund
Förbundsordförande

Christian A. Möllerop
Vice förbundsordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik