2010-06-02

Destination Gotland tidernas sexualmoralister?

Upptäcker hos Anne Haavisto något jag själv inte ens tänkt på. Nämligen att det tydligen är hemskt noga med det där vad man är för kön om man ska åka båt till och från Gotland. Det skulle ju annars kunna förvirra skutan nog för att skicka den till Medelhavet snarare än till Oskarshamn eller Stockholms södra skärgård. Och det vore ju illa, förstås.

Så för att kliva på skorven på återresan menar de på fullt allvar att man är tvungen att intyga att man inte bytt kön eller identitet under tiden man befunnit sig på ön. Och vad händer om man faktiskt gjort det? Hur djupa fängelsehålor finns det under Almedsalsparken, tro?

Det får mig att börja undra.

3 kommentarer:

 1. Oscar Solberger6/02/2010 01:52:00 em

  Va? Vad menar du? Måste man fylla i kön? Spelar det någon roll? Måste man fylla i fullständigt passnummer och personnummer också? Skonummer? Blodgrupp? Räcker det inte med namn och någon kontaktuppgift, telefonnummer räcker väl? Verkar konstigt.

  SvaraRadera
 2. Det är så enkelt att om något händer med båten, så vill man veta vilka som var ombord. Det är nämligen krav på att det ska finnas passagerarlistor sedan Estonia sjänk.

  SvaraRadera
 3. Har troligen med passagerarlistor att göra ifall det inträffar en olycka. Underlättar förmodligen för räddningsinsatsen att veta om det är en man eller kvinna man letar efter.

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik