2010-06-15

Folkpartiet vill se ett nytt scenkonsthus i Stockholm
Ett nytt scenkonsthus i Stockholm. Att ersätta den gamla nationalscenen Kungliga Operan som idag är i ett rätt taskigt skick.

Jag ser visserligen inte att det finns någon anledning att riva Operan. Det är en vacker byggnad med fantastiska anor och jag skulle gärna se att den fick vara kvar, upprustad. Men för nya tider och för att kunna befästa Sverige som ett kulturland och Stockholm som en av kulturens verkliga huvudstäder i Europa skulle jag mycket uppskatta en verkligt modern samlingsplats för musik, teater, dans och en riktigt vässad kulturtradition. Det torde finnas utrymme för det. Vi har ett fantastiskt arv att ta hänsyn till. Vet jag som gammal skådespelare och dansare själv. Det bör vi föra ett steg längre.

Vilka möjligheter finns? Planen är att regeringen och näringslivet ska sätta sig ner och fundera på det efter valet och komma fram till en bra lösning för att skapa något riktigt spektakulärt. Jag hoppas verkligen att vi får möjligheten att förverkliga detta. Ett viktigt steg för att skapa framtid och möjligheter för kulturen i Stockholm och i Sverige. En möjlighet att sprida ordet om den svenska kulturen i världen. En möjlighet att gå vidare och att ta skapande och traditioner tillsammans till nya nivåer.

Och som jag har längtat.

1 kommentar:

  1. Vill bara tacka för en jättemysig fikastund idag. Var rädd om dig och vi hörs och kram!

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik