2010-06-13

Johan Westerholm, du kan ju så himla mycket bättre!

Det var inte minst makarna Myrdal som drev igenom tankarna på det fina och snyggt och prydligt ordnade folkhemmet. Ni vet det där med rasbiologiska institut, tvångssteriliseringar, förföljelser av romer och andra folkgrupper, samt institutionalisering av svaga grupper, handikappade, psykiskt sjuka, autister, promiskuösa unga kvinnor. Och så vidare.
Jag skrev idag om hur jag själv blivit tvångssteriliserad av den svenska staten. Ett arv efter det socialistiska folkhemmet.

Jag antar att det är giltigt skäl att utmana Maria Ferm, Anders Wallner och alla de andra miljöpartistiska bloggarna och kräva av dem att de tar avstånd från Mona Sahlin och Socialdemokratin. För att inte tala om att ta avstånd från vänstern som ju för inte så länge sedan kallade sig kommunister.

Jag kanske borde skälla på miljöpartiet för att de lierar sig med socialister som också är grunden för den radikalfeministiska rörelse som hävdar att kön inte finns och att jag därför inte ska ha rätten att byta kön alls och att jag och andra trans- och intersexuella får skylla oss själva, egentligen är manliga spioner som är ute efter att skada kvinnligheten och feminismen, att alla liberaler är slavägare och egentligen borde dö. Och som tycker det är helt ok att hota 14-åriga liberala tjejer med stämning och kanske värre för att de har den vidriga smaken att vilja engagera sig i den feministiska kampen. Hur kan miljöpartisterna liera sig med sådana? Vi borde alla ställa dem till svars. Inte sant?

Låter det orimligt? Mjo, jag kan egentligen bara hålla med. Det blir faktiskt ganska löjligt, eller hur? Men...

Det verkar vara ett gångbart förhållningssätt, annars, hos Överste Nätrot själv, Johan Westerholm. Som idag har ställt en hel drös alliansbloggare till svars för utrikesminister Carl Bildts förehavanden i Lundin Oil. Jag tycker det är löjligt. Dumt, rent av. Men kollektivt ansvar har ju ofta varit inne att utkräva från socialistiskt håll under mycket lång tid, så jag borde vara föga förvånad.

Jag föreslår en deal:

Om jag uttalar mig om Lundin Oil, så kan väl ni alla nätrötter och övriga rödgröna bloggare uttala er om er kollektiva skuld till den statligt sanktionerade tvångssterilisering jag drabbades av för ett par år sedan och som inte hade skett om det inte varit för det socialistiska folkhemsarvet.

Jag vill veta hur ni ställer er, vad ni tänker göra åt det och hur många år till jag ska förhindras att bilda en familj. När får jag upprättelse? Och alla nästan 900 med mig som genomgått detta sedan 60-talet. Alla tusentals som tvingats till självmord på grund av att de inte kunde gå med på de förutsättningar de påtvingades. Alla som inte klarar att genomföra bytet på grund av att de inte klarar av att välja bort sin mänsklighet och sina mänskliga rättigheter. Tusentals.

Vill ni spela spelet?


Game on?


Jag tycks ha fått den vita sidan av bordet, så jag börjar.

Jag gav mig in i politiken på grund av att jag ville göra något mer samlat och fokuserat efter åratal av aktivism. Jag var aktiv inte minst inom människorättsområdet, hbt-världen, klimatpolitiken och den feministiska arenan. Min grund har alltid legat i folkrätten och i en fast tro på människors lika värde och lika rättigheter. Det kommer jag aldrig att tumma på.

Det var grunden i mitt engagemang inom FRA-kampen och det som idag har kommit att kallas integritetsrörelsen. Det har varit min grundsyn även inom klimatområdet, hbt-kampen och på alla andra plan. Det är orsaken till att jag idag är engagerad inom citizen journalism-området, samt inom den iranska och belarusiska demokratirörelsen och även har fastnat för möjligheten att arbeta med Svart Måndag, Silc, Green Democracy och på många andra håll. Orsaken till att jag upptäcker att jag mer och mer dras till kretsarna kring Telecomix, Tor och Wikileaks.

På frågan hur jag ställer mig till Carl Bildt och Lundin Oil finns bara en sorts svar jag kan ge er.

Jag anser inte att jag har någon som helst kollektiv skuld till Lundin Oils förehavanden på grund av att jag är engagerad i ett parti som arbetar tillsammans med Bildts parti. Definitivt inte i rollen som gräsrot, kommunalpolitiskt aktiv och som bloggare.
Det är fruktansvärt långsökt och jag köper det inte alls. På samma vis som jag inte anser att alla judar är skyldiga till övergreppen på Ship to Gaza. På samma vis som jag inte anser att alla muslimer är skyldiga till 11 september. På samma vis som alla dagens tyskar inte är skyldiga till förintelsen. Att påstå något annat är bara dumt, korkat, patetiskt, barnsligt och under all värdighet och kritik. Fail!

De övergreppen det vittnas om och som lär finnas dokumenterade anser jag har att göra i en domstol. Jag har inte information nog att döma en enda människa i den här frågan. Jag var inte där. Men har sådana brott mot mänskligheten förekommit som det nu pratas om, så ska självfallet ansvar utkrävas. På samma vis som vid alla andra liknande övergrepp. Enligt samma lag som gäller för alla andra. Jag ser inte att varken Bildt eller någon annan står över en sådan granskning. Men det är domstolens jobb att döma. Lagbokens sak att definiera.

Visar det sig att Bildt känt till dessa övergrepp och att han varit inblandad på något som helst vis i dem, så räknar jag med att han döms ifall lagrum finns och att han därefter skiljs från sitt uppdrag för regeringen och Alliansen. Till dess väntar jag på vad de rättsliga processerna kommer fram till för slutsatser.

Det är så ett rättssamhälle fungerar. Annars är det ju inne numera att utkräva straff innan dom förkunnats. Det är gredelina kuvert, poliser som dömer utan rättsprocesser och whatnot. Jag vill inte ha ett sådant samhälle. Det vill nog inte särskilt många andra heller.

Nej, hur vill ni ha det, Westerholm, Ulvenlöv, Andersson, Andersson, Wikén, Falk, Södergren, Fridén, Moberg, Jönsson och ni andra? Ska vi ha ett rättssamhälle eller inte? Och kan ni annars vara snälla och gå i svaromål angående tvångssteriliseringen av transsexuella och intersexuella som pågår än idag? Kan ni se mig i ansiktet och erkänna er kollektiva skuld i mitt livsöde? Och allra helst för de dryga 60000 andra som tvångssteriliserades på grund av folkhemsbyggarnas idéer om ett stereotypt och stilistiskt korrekt Sverige som man slapp skämmas för att visa upp för omvärlden?
Jag vill gärna ha ett svar på det i så fall.

Och jag vill gärna ha svar från vänstern och miljöpartiet likaså.Nej, seriöst! Såhär... Det är sjukt komprometterande uppgifter som dykt upp rörande Lundin Oil och jag gillar det inte alls. Jag har inga som helst problem att se en rättslig process och ett ansvarsutkrävande. Förutsatt att det finns möjlighet att döma för brottet enligt svensk lagstiftning. Eller annat relaterat lands lagstiftning. Eller internationell lag. Jag ser inga som helst skäl till att skydda varken organisationer eller individer som gör sig skyldiga till övergrepp på mänskligheten. Så enkelt är det faktiskt.

Finns anledning och därtill möjlighet att utkräva ansvar, så ska det också göras. Det finns inga skäl att någonsin agera på ett sätt som så uppenbart leder till våld, förföljelser och brott mot mänskligheten. Om sedan Bildt kände till detta och om han agerade på ett rättsvidrigt vis är upp till domstolen och ska inte vara något vi politiska bloggare agerar domstol i. Det gör, trots allt, domstolarna alldeles utmärkt på egen hand. Punkt!

Johan Westerholm, som ändå känner mig tämligen väl vid det här laget, borde veta det. Att det är så jag tänker, agerar och bygger hela min gärning raktigenom. Att jag aldrig tummar på mitt rättsmedvetande.

Du borde veta bättre. Inte sant, Johan. Jag har inga som helst problem att diskutera Lundin Oil. Jag har inga problem att diskutera mänskliga rättigheter. Jag har inga problem att kommentera på Carl Bildt eller någon annan i alliansregeringen. Men ditt kollektiva skuldbeläggande av alliansens bloggare är taffligt, tafatt, slafsigt och otroligt respektlöst. Du borde veta bättre.

Vet hut, Johan Westerholm. Och fundera en gång till över din syn på kollektivt skuldbeläggande, rättssamhället och din egen roll i det stora hela. Sedan kan vi kanske prata som vuxna människor om detta och annat igen.

Intressant.

Klamberg diskuterar folkrättsligt läge här. Svart Måndags alltid lika briljante fd ordförande Niklas Starow kommenterar här.

8 kommentarer:

 1. För mig är det kollektiva skuldbeläggandet sentensen i socialdemokratin.

  SvaraRadera
 2. Amanda, jag vet inte riktigt som jag tolkar Johans inlägg som ett kollektivt skuld beläggande, utan snarare som en önskan om någon form av kommentar. För trotts att våran utrikesminister i en borgerlig regering anklagas för delaktighet i folkrättsbrott och tystnaden är närmast total från den borgerliga blogosfären. Det är nästan som om ni regeringsbloggare tagit någon sorts aktivt beslut att ignorera frågan i förhoppning om att den skall dö ut.

  Jämfört med med reaktionen på en mening i den rödgröna försvarsuppgörelsen angående USA:s militärbaser så blir man något förvånad. Då startade ni regeringsbloggare ett ordentligt drev, nu är det knappt en kotte som kommenterat. Och detta när det rör den mest allvarliga anklagelse som riktats mot en svensk utrikesminister i modern tid.

  Någon sorts reaktion hade i alla fall jag förväntat mig. Antingen försvarande eller fördömande eller också bara någon kommentar att man inte skall dra förhastade slutsatser men inte ens det sista har gått att finna. Ingen av de bloggare som Johan utmanar är direkt kända för att undvika att kommentera dagsaktuella händelser, och att utrikesministern anklagas för folkrättsbrott får nog ses som dagsaktuellt. Självklart så behöver inte alla kommentera detta, men när mer eller mindre samtliga håller tyst så blir man faktiskt något fundersam. Varför duckar alla?

  För övrigt vad gäller frågan om tvångssterilisering så är jag på din sida och har inga som helst problem att kritisera mitt eget parti för idioti vad gäller HBT frågor.

  SvaraRadera
 3. Jag vill påminna dig om det historiska faktum - att det rådde bred parlamentarisk enighet om instiftandet av Sveriges rasbiologiska institut, det gäller även tvångssteriliseringarna. Högern låg särskilt i 'framkant' när det gällde de Nya Idéerna om förädlingen av folkstammen.
  Se gärna min bloggpost: Del II - Den sovande regeringen ZZ http://komigenuva.wordpress.com/2009/03/24/del-ii-den-sovande-regeringen-zz/

  SvaraRadera
 4. Tvångssteriliseringarna motiverades från högerns sida av rasbiologiska skäl, medan den från socialdemokratin motiverades av samhällsekonomiska skäl.

  Minns också att rasbiologiska institutet 1959 knöts till Uppsala universitet och bytte då namn till Institutionen för medicinsk genetik.

  SvaraRadera
 5. Ber att få instämma med Viskots syn på det hela, tystnaden på högerkanten inför att utrikesministern utreds för bland de allvarliga brott som står att finna, är minst sagt slående. Jämförelsen med de amerikanska baserna som Viktor tar fram är minst sagt en talande liknelse.

  Vad beträffar tvångssteriliseringar är det dumheter som måste få ett slut. På Alliansfritt har saken kommenterats endast flyktigt, men vår ståndpunkt i frågan är nog inte så svår att gå miste om.

  SvaraRadera
 6. Även om det var retoriskt: Här kommer ett svar från vänster angående tvångssteriliseringar.

  Vänsterpartiets HBT-politik sammanfattas i EXTREMT komprimerad form här: http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2808&catid=486&Itemid=857

  Som ett av fem avsnitt skriver Vänsterpartiet:

  Vad tycker ni om transpersoners situation?
  Samhället måste tillmötesgå människor som har en annan könstillhörighet eller könsidentitet än den som definierats vid födelsen. Vi vill ändra lagen om fastställelse av könstillhörighet bland annat genom att ta bort kravet på sterilisering och att man ska vara ogift för att få behandling.

  SKP (Vänsterpartiets dåvarande namn) var det enda parti som inte aktivt förespråkade inrättandet av rasbiologiska institutet. Jag ska däremot inte påstå att SKP aktivt motarbetade detsamma förrän flera år senare.

  Vad nu den historiska tillbakablicken har med den NUVARANDE utrikesministerns eventuella delaktighet i folkrättsbrott att göra.

  SvaraRadera
 7. Bra skrivet i helig vrede!

  Men Johan W klarar sig ganska bra i sitt replikerande blogginlägg också.

  Klart är ändå att socialismen och sossepartiet oftast ser väldigt kollektivt på företeelser, och gärna skuldbelägger kollektiv. Inte minst i valtider.

  SvaraRadera
 8. Läs på lite bättre, min vän!
  Rasbiologiska institutet grundades 1922, fullständig politisk enighet. Lagen om tvångssterilisering redan utredd på riksdagens bord då Kris i befolkningsfrågan kom ut. Infördes i fullständig politisk enighet, liksom skärpningarna 1941.Se:
  http://henrikbranden.se/2010/06/16/rasbiologi-och-tvangssteriliseringar/

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik