2010-06-08

NSM/Liberati - Den nya svenska frihetsrörelsen

Den nya svenska frihetsrörelsen - Finns det en sådan, och vart är den i så fall på väg? 

Den 6 juli 2010 klockan 10.00-12.00 arrangerar Liberati och Människorättsnätverket Svart Måndag en paneldebatt på temat Den Nya Frihetsrörelsen. Platsen är aulan på Gotlands Högskola.

Se till att komma i tid. Det lär vara smockfullt när vi väl kör igång.

Anmäl dig gärna via eventet på Facebook.


Medverkande

Linnéa Tiarafeministen Sjögren
Amanda Brihed
Jens Odsvall
Alexander Bard
Mattias Bjärnemalm


Sammanfattning

Seminarium om hur den svenska frihetsrörelsen kommer påverka inför framtida val. Hur kommer utveckling för rörelsen se ut? Är det genom piratrörelsen eller kommer den rörelsen behöva bredda sig?


Beskrivning

Kommer den svenska frihetsrörelsen att påverka politiken inför valet 2014? Valet 2018? Är kampen för den personliga integriteten på nätet och kampen för den morfologiska friheten inte egentligen en och samma rörelse? Är den på väg mot ett enande eller mot splittring? Växer den fram inifrån piratrörelsen eller är det piratrörelsen som måste breddas och bli ideologiskt tydligare?

Intressant.

2 kommentarer:

 1. Har NSM och liberati gått ihop?

  SvaraRadera
 2. Nej, NSM och Liberati har inte på något vis gått ihop.

  Detta engagemang är ett samarbete runt denna pratan och inget annat. Det sker på samma vis som den årliga FNF-dagen är ett samarbete med Freedom Not Fear Movement internationellt och inte minst med AK Vorrat i Tyskland. Flera av våra andra demonstrationer sista åren har byggt på samarbeten med olika partier och andra organisationer likaså. I höstas och förra sommaren samarbetade vi mycket med ex Piratpartiet. I samband med EU-valet hade vi samarbeten med flera olika parter som ex Miljöpartiet. Vi har även projekt ihop med HBT-liberalerna, Green Democracy (Iran), SILC, Feministiskt Initiativ och flera andra organisationer. Vi har även arbetat mycket med Sossar mot Storebror, Vänsterpartiet, Centeruppropet och liknande organisationer.

  Jag är själv nyss hemkommen från ett uppdrag i Litauen där jag arbetat tillsammans med SILC, Green Forum, Olof Palmecentret, SIDA och andra organisationer. Det är så vi alltid arbetar och förmodligen kommer fortsätta arbeta ännu en tid. Vi har många samarbetspartners som varierar över tid, men vi har aldrig bundit oss till någon av dem.

  Svart Måndag är partipolitiskt obundet och kommer så att förbli. Därför skulle ett samgående mellan NSM och Liberati vara en omöjlighet. Vi arbetar dock regelbundet tillsammans med andra politiska organisationer där vi anser att det finns en anledning att göra så. Det arbetssättet har visat sig framgångsrikt under de sista åren och vi ser ingen anledning att ändra det arbetssättet inom den närmaste tiden.

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik