2010-06-23

Så Bildt ni är om handen...

På order av överste Nätrot ber jag härmed Jensen, Klamberg och Ankersjö att infinna sig i Aula Magna för aggressiv metalallsång till utrikesministerns ära. Absolut. Självklart. Jag är på. Det var länge sedan jag fick sjunga falskt publikt.

Men allvarligt talat. Jag börjar känna att det kan ligga en del i att Bildt faktiskt borde fundera på en timeout trots allt. Om inte annat för den enorma uppståndelsen och det faktum att det blir jäkligt svårt att sköta sitt arbete med den bördan på axlarna. Det ser inte bra ut och jag kan tänka mig att det känns.

Jag kan dock inte föregå en domstols slutsatser och döma innan en juridisk dom fallit. Jag har för litet fakta för att kunna säkert döma eller fria i fallet Bildt.

Jag tycker det är jäkligt tragiskt att behöva konstatera att det ser jäkligt illa ut för Lundin Oil och jag känner absolut en sorg, en förtvivlan och en oerhörd ilska över vad som skett. Ansvar ska utkrävas av de som bär ansvar. Det innebär att är utrikesministern skyldig, så ställer jag mig bakom en fällande dom.

Jag bara hoppas att rättvisa skipas och att ansvar utkrävs av rätt person(er) och att inte världens demokratiska och juridiska väv får skämmas i efterhand för att för tidigt ha dragit förhastade slutsatser.

Jag håller på, så sakteliga, att sätta mig in i vad som hände under de där fruktansvärda åren. Det finns en del att läsa. Det finns en del att smälta. Vad jag annars kan konstatera är att det absolut inte kan gå ostraffat vad som skedde. Under inga som helst omständigheter. Jag bara hoppas på att det blir rättssäkerheten och minnet och respekten för de drabbade som vinner och inte häxjakter, bílliga partipolitiska poänger och drev.

2 kommentarer:

 1. Om man läser DN:s ledarsida så är anklagelserna väldigt konstiga och som DN skriver "fluffiga". Det handlar, enligt vad jag läst i DN, om att de ska haft ett annat syfte med att bygga en väg (alltså hjälpa milisen att begå etnisk rensning) än att hjälpa sin egen verksamhet. Om det är enda anklagelsepunkt, så är jag mycket tveksam till detta åtal...

  Läs mer här; http://www.dn.se/ledare/huvudledare/fluffiga-anklagelser-1.1126691

  SvaraRadera
 2. Och därför vill jag låta domstolen avgöra detta. För att jag faktiskt inte vet.

  Jag inbillar mig fortfarande att rättssäkerhet är det allra viktigaste vi har i ett demokratiskt samhälle. Faller den, så faller även allt annat. Och det är det liksom inte värt.

  Jag fokuserar bra mycket hellre på att försöka få reda på vad som faktiskt hände rörande rensningarna och det som somliga nu kallar för folkmord och systematisk tortyr. Jag vill veta vad som hände och vem som låg bakom. Där ligger ansvaret och då ska det utkrävas.

  Men vilken roll Lundin Oil och därmed Bildt spelat... jag vill gärna att det bedöms av de som har kunnandet för det.

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik