2010-07-22

Har du rent mjöl i påsen, lilla vän?
Har du rent mjöl i påsen, lilla vän? I så fall behöver du inte oroa dig över någonting. Staten tar hand om dig och vet ditt eget bästa. Lita till kollektivet och lita på att det vet bäst och att de har bäst koll på vem du är, vad du är, vad du ska säga, tycka och känna. Om du blir förmanad och straffad har du säkerligen förtjänat det själv.
Lita på att staten och kollektivet vet bäst. Det har alltid fungerat bra för. För du har väl rent mjöl i påsen? Som jag.

Lita på att staten vet bäst vad du är.

Lita på att staten vet bäst vilka åsikter du ska ha.

Lita på statens tukt och förmaning.

Vi vill dig bara väl...
Övervakning av politiska dissidenter numera lagligt i ett EU-land.

Med FRA, INDECT-projektet, Datalagringsdirektivet, Smile29 och hela den allmäna västliga övervakningshysterin i färskt minne, så säger jag bara en enda sak: I won't tell you I told you so.

Inom något år får vi reda på om Tyskland blir åthutat för den besynnerliga och skrämmande korkade dumheten att börja övervaka politiska grupper, eller om de helt enkelt blir ett föregångsland och en förebild för allt övervakningsarbete inom Europeiska Unionen. Vad vi ser fram emot den utvecklingen. Inte sant? Speciellt som utfallet väldigt sällan är solklart inom EU. Och någonstans önskar man att vi hade lärt oss någonting av historien. Att vi kanske någonstans visste bättre. Vi om några. Vi borde veta bättre! 
Det är snart val i Sverige. Än så länge får du ha vilka politiska åsikter du vill. Än så länge. Att det är så det kommer förbli ska du inte hoppa upp och sätta dig på alltför självsäkert. Vad du än gör, så rösta för guds skull på en människa som förstår bättre och som vet bättre och som tillåter dig att även om fyra, tio, tjugo eller femtio år rösta på vem f*n du vill.


Intressant!

2 kommentarer:

  1. Hej Amanda, intressant blogg. Har själv försökt att visa på faran med bankernas försök att helt styra över alla betalningar via kontokorten, som de tjänar mer pengar på. Då blir det också lätt att övervaka allt vi gör, vilket inte jag gillar alls.

    Fortsatt skön sommar!
    //Eva

    SvaraRadera
  2. Det är vi absolut två om. Det finns mycket, inte minst kopplat till Swift, som inte känns så otroligt fräscht och spännande att behöva bli landad med. Hoppas att vi kan stå emot den utvecklingen och börja åstadkomma verklig förändring snart.

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik