2010-07-29

Hotet mot internet hot även mot HBT-personer

Jo, men så är det ju. Piratpartiets Anna Troberg skriver på Aftonbladet Debatt om hur sexuella minoriteter riskerar fara extra illa just i samband med censuren, det ökade övervakningssamhället och interneträdslan hos många politiker och tjänstemän. Datalagringen är en oerhört skrämmande riskfaktor för oss HBT-personer. Det är vida omvittnat, även om somliga inte fattar vinken. Men Kd har å andra sidan sällan varit vidare duktiga på det där med minoriteter - och då speciellt inte HBT-personer. Så det går väl hand i hand, eller så. Jag har tidigare pratat om det då och då och använt hashtagen #BitFear för att beskriva vad det handlar om. Inte bara, men också, för homo- och bisexuella samt transpersoner.

Jag skrev om det inte minst för något år sedan också, tillsammans med en mängd andra HBT-personer från olika delar av landet. Då, på den tiden uppmärksammades det nog för att jag skulle hamna mitt i hela cirkusen med Svart Måndag. Det var litet grann en början på hela aktivistandet, tror jag.

Har föreläst om det på Pride också, förstås. Kan inte hålla mina fingrar borta, riktigt.

Och av någon anledning känns det som om Anna är helt rätt ute. Det ser inte ett dyft bättre ut idag än det gjorde då. Vi har mycket kvar att göra. Vi borde verkligen göra det än mer tillsammans på ett eller annat vis.

Hoppas ses på Pride och förstås på Freedom Not Fear 11 september 2010. Dags, återigen, för en prata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik