2010-07-15

Ja till kärleken i Argentina!

Och så är det då dags för nästa land att äntligen ta steget mot könsneutrala äktenskap. Glad över att höra att Argentina nu accepterar samkönade äktenskap efter ett beslut i senaten. Det känns skönt att kärleken vunnit ytterligare en stor seger i världen, men ännu finns mycket kvar att göra.


Trollhare skriver bra om det här och på Wikipedia finns mer information i allmänhet.

Gammal karta och ny karta som visar förhållningssättet till könsneutrala äktenskap och samkönade relationer runtom i världen. Sedan kan man ju invända mot att Sverige borde platsa på den kartan om man inte bara ska räkna H- och B-personer. Förstås. Eftersom trans- och intersexuella fortfarande måste skilja sig och genomgå boskillnad som krav för att överhuvudtaget få ha rätt att göra en könskorrigering. Sverige älskar traditionellt särlagstiftningar för att kunna komma åt utsatta grupper litet extra och jag för min del ser inte att vi förtjänar att se så vackra ut förrän den dagen då vi gjort upp med vårt transfoba arv på allvar.

Litet föråldrad karta


CC - Silje m.fl.
Uppdaterad karta

    No information
Homosexuality legal      Same-sex marriage      Other type of partnership (or unregistered cohabitation)      Foreign same-sex marriages recognized      No recognition of same-sex couples
Homosexuality illegal      Minimal penalty      Large penalty      Life in prison      Death penalty

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik