2010-08-18

När ska Trollhare få vård?

Trollhare skriver...  och jag kan inte låta bli att lyfta detta för ytterligare ett par av er.

30 månader i utredning för att få rätten till en könskorrigering. Därefter nästan 14 månader på hormonbehandling, en inskickad ansökan till Socialstyrelsens rättsliga råd om ändring av juridiskt kön, tvångssterilisering och allt annat som hör till. Då kunde man tyckt att Immanuel åtminstone skulle ha hunnit få bli av med sina bröst. Som ju inte alls hör hemma där längre. Det är tio månader nu sedan remissen skrevs. Mer än så. Och ännu har ingenting hänt. På grund av postslarv, på grund av besynnerligt långa väntetider. På grund av att det uppenbarligen inte är vidare prioriterat? Alls?

Fortfarande ingen aning om när det ska ske. Fortfarande ingen som vill ge några besked. Inte ens en uppskattning...

Var det någon som hörde mig eller någon annan gnälla nyligen över att vi verkligen har behov av att se över lagen om ändrad könstillhörighet nu nyligen?

Herregud, vad jag hoppas att den regering som sitter där om en dryg månad och börjar planera den kommande tiden ser till att hålla alla fina löften och verkligen inför Lex Amanda så inibomben fort som det alls är möjligt. För det här är verkligen tidernas skämt.

Anropar könsbytesteamen! Vart är ni någonstans?


EDIT: Nu verkar det som om det kanske skulle kunna bli oktober. Men det vet vi inte helt säkert än. Vi vet alltså bara att det blir TIDIGAST i oktober... Jag trodde att rätten att välja vård och slippa vårdköer gällde alla. Det gör den inte. Det insåg jag så snart jag började kämpa för min rätt till vård själv. Hoppas verkligen att Immanuel slipper vänta längre än så nu. Det har gått på tok för länge... Och jag hoppas fortfarande att en ordentlig förändring blir av väldigt, väldigt snart. Det här är faktiskt inte ok nånstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik