2010-08-16

Rut flyttar till tunnelbanan, byter kön och blir helt plötsligt ok

Det här är helt enkelt för fantastiskt för att vara sant. Det är bara så skrattretande att alla omkring mig står som totala fågelholkar, kliar sig i huvudet och undrar vad det är frågan om. Vad det var som slog dem i huvudet. Jag får be om tillgift, men jag kan inte låta bli att skriva om det. Fågelholk eller inte fågelholk.

Kvinna städar. Inte ok.

Socialdemokraterna har länge drivit linjen att RUT innebär förnedring då fattiga människor ska passa upp på rika i deras hem. Vilket visserligen inte är riktigt sant. Många jag känner har skaffat hjälp hemma för att få ordning på sina liv, trots att de är tämligen vanliga människor utan några enorma inkomster.

Att man från vänsterblockets sida envisats med att fördomsfullt se ned på arbetare, vilka man säger sig stå upp för, är tyvärr inget jag lyckats få en tillfredsställande förklaring på. Det motsäger all logik.

Man städar. Helt ok.

Nu vill dock sossarna låta oss förstå att det har inte med klassamhället att göra alls, utan det har bara att göra med var dessa "tjänstehjon" håller hus. Om någon nu tvättar och stryker min blus i tunnelbanan så är det tydligen helt ok. Om någon handlar åt mig, hämtar ut min medicin på apoteket och postar mina brev, så är det ok. Så länge vi stämmer träff vid tunnelbanespärren och inte vid lägenhetsdörren. Och om de passar mina eventuella (jag är som bekant förbjuden att skaffa några) barn, så är det fult om de gör det hemma hos mig, men fint om de gör det på ett dagis bredvid pendeltågsstationen. En butler ska handla åt mig, tvätta mina kläder och ta hand om mina barn. Men bara om det sker i anslutning till kollektivtrafiken. För då blir det fullständigt ok och inte alls förnedrande enligt det socialdemokratiska kynnet. Konsekvent.

Uppmärksammar också att nu pratar vi inte längre kvinnor, utan ett medvetet ordval som säger att det ska vara en butler som agerar allt i allo för att våra livspussel ska gå ihop. Ordet butler förknippas i regel med en manlig tjänsteutövare. Jag antar att det blir mycket smidigare att döpa om Rut till en gutt, så var problemet med socialdemokraternas motstånd som bortblåst. För att om män gör samma samma som man hävdar att enbart kvinnor gör till följd av RUT, så blir det helt plötsligt inte några problem. Tänker litet grann på hur man i samma läger brukar låta om lättklädda kvinnor samtidigt som man själv gärna går på sena kvällar med Chippendales. Hur man hävdar att kvinnor som säljer sex blir förnedrade, men inte män som säljer sex. Återigen är konsekvensen slående. Symboliken i det hela är smärtsamt talande.

Med andra ord... Drängar är ok. Pigor är det inte. Precis som kvinnors sexualitet inte är lika fin och lika ren som manlig. Socialdemokraternas kvinnosyn suger. Hårt!

Detta är ytterligare ett tydligt exempel på det.
Manlig butler passar upp på stressade sossar, helst i tunnelbana. Mer än helt ok.
För mig som könsbytare är det annars verkligen skönt att jag nu vet att vi i min lilla grupp också har en plats i tillvaron tillslut. Men vad ska nu jag själv göra som gjorde det dumma valet att byta från man till kvinna? Snacka om misslyckat ställningstagande. Jag är ju nu en typisk Rut och därmed inte en typisk Kalle butler. Måste jag nu byta tillbaka för att få söka arbete som tunnelbanebutler i det framtida socialdemokratiska Stockholm? Hörrni! Jag vill ångra mitt könsbyte! Vart finns återköpsdisken?

Jag kan ju annars outa det att jag i allra högsta grad är ute efter ett nytt arbete, då min nuvarande anställning tar slut kort efter valdagen. Och förutsatt att jag inte kommer in i riksdagen, så kan jag mycket väl komma att vara intresserad av att vara butler och arbeta för finsossefolket under en tid. Borde jag ansöka om hormonterapibehandling för att öka på dosen av testosteron igen för säkerhets skull?

Det är intressant, detta, också. Att nu pratar vi helt plötsligt om privata företag som ska stå till buds med dessa tjänster. Men förmodligen utan en vettig finansiering, som så mycket annat av det sossarna hittar på. Själv kanske jag skulle satsa mer pengar på att få kollektivtrafiken att fungera tillfredsställande i allmänhet istället, och därutöver behålla RUT som det ser ut idag eller med smärre förbättringar.

Och går vi ett steg längre, ser vi ytterligare en halsbrytande inkonsekvens i detta. Samtidigt som privata skolor inte är tilltåtna, ska tydligen pendlardagisen vara det. Har blivit litet lätt ifrågasatt över mina åsikter om de rödgrönas syn på friskolor och inte minst vänsterns idéer om att inga företag ska få gå med vinst. Och samtidigt ska alltså sossarna flytta RUT från köket till tunnelbanan och gynna precis samma tjänsteföretag de tidigare klassat som förnedrande och som skamligt vinstdrivande. Och dessutom förutsätter man att det ska vara just privata företag. Ska de förresten betalas via skattsedeln eller via egenavgifter? Det har vi inte fått några svar på än.

Vet som sagt inte om jag ska skratta eller gråta, men Batjlan och Jämtin har gjort det igen. Snacka om att fälla krokben för sin egen retorik. =)

Nåväl. Jag vill ha kvar RUT. Jag vill ha kvar ROT också. Och jag kan mycket väl tänka mig en viss gnutta TUT eller Gutt också. Det skapar arbeten, det skapar vita jobb där vi tidigare mest sett svarta. Det skapar möjligheter att få ihop stressade liv, inte minst i storstaden. Det är superbra!

Men allvarligt talat. Om vi nu har originalet framför oss och det fungerar. Varför överhuvudtaget bry sig om att rösta på den mest förvirrade, snurriga, identitetslösa, ideologifattiga och bakvända kopian vi sett på många år i svensk politik? De rödgröna verkar inte ha någon som helst aning om vad de vill överhuvudtaget just nu, och det skrämmar mig litet. För att jag tror inte att vi har råd att lita på sådant velande och sådan brist på konsekvens under de fyra kommande åren. Jag kan inte hjälpa det, men jag blir faktiskt litet skrämd över den totala bristen på riktning hos oppositionen. Det måste vara ett dåligt skämt?

Intressant.

1 kommentar:

  1. Problemet är och har alltid varit i att de flesta politiker gör sitt ställningstagande efter ideologi och inte samhällsförbättring. Om man är en aktiv följare av den kulturmarxistiska ideologin så är ett klass samhälle ett av de största hoten. Således är det enligt dem fel att en människa skall ha råd att anställa en annan människa under tiden som man själv jobbar. Det sänder signalen att advokaten är bättre än städaren.
    Som med alla idiotiska ideologier utan förankring i verkligheten så uppstår situationer som inte politikerna kan avhjälpa. Advokaten har säkert studerat en stor del av sitt liv och förväntar sig mer betalt. Städaren har inte gjort detta. Så det faller sig naturligt att advokaten borde kunna anställa städaren. När staten subventionerar en yrkesgrupp så är det ekvivalent med att säga att de stödjer och erkänner yrket som nödvändigt. Detta klingar väldigt dåligt för kulturmarxister för även om de vill se folk jobba så vill de inte stödja det fenomenet.

    /Liberal Sverigedemokrat

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik