2010-08-23

Tillåt värdmödraskap och lesbisk insemination för bägge parter!

Idag har vi fått ytterligare ett mycket positivt besked från Folkpartiet och Barbro Westerholm. Nu går Folkpartiet ytterligare en stor bit framåt i sin kamp för hbt-personers lika rättigheter. Bland annat genom att man nu kräver en utredning rörande värdmödraskap och värdmödrars situation som ett steg i en legalisering av processen. Något som kommer vara extremt viktigt för mig och många andra transsexuella som idag har berövats möjligheten att bilda familj på grund av tvångssterilseringar. Det skulle även underlätta för många homosexuella par på många vis om en sådan möjlighet blev verklighet.

Idag finns en lag som tillåter homosexuella par att adoptera, men vi kan ju bara konstatera väldigt konkret att då inget enda fall har godkänts på nio år så fungerar det uppenbarligen väldigt dåligt. Lösningar på denna problematik måste till. Surrogatmödraskap är definitivt en bra väg att gå.

Dessutom vill Folkpartiet gärna se att lesbiska par ska ha rätten att inseminera bägge kvinnorna i relationen. Något annat är en enorm orättvisa och kan även slå väldigt fel periodvis.

Det gläder mig att Folkpartiet fattat det och verkligen nu börjar driva på i de här frågorna. Det är verkligen något som jag hoppas ska få ordentligt fäste i partiet och även inom Alliansen så att vi kan få se de här förändringarna genomförda under den kommande mandatperioden.

Det är inte svårt att konstatera att med den radikalfeministiska tradition som råder inom den rödgröna världen, så kommer det ju knappast att ske under en socialdemokratisk regering.

1 kommentar:

  1. Hej,

    Hittade inte din mail, kanske inte sökt nog bra... tänkte bara tipsa om att FP - bloggar om klimat på våran blogg idag: http://uppsalainitiativet.blogspot.com/2010/08/gastinlagg-infor-valet-folkpartiet.html

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik