2010-08-04

Utan kärnkraft stannar Sverige, starring Liberala Ungdomsförbundet


Och så en vacker dag stannar Sverige upp. Ingen kärnkraft? Och ändå ingen rätt att totalförstöra landet genom användning av fossila bränslen? Tänk om allting bara stannar upp... Tänk om...Tisdagen den 3 augusti genomförde LUF Storstockholm kampanjen Utan kärnkraft stannar Sverige
Idag står kärnkraften för närmare hälften av Sveriges elproduktion. Av ålderskäl kommer de tio existerande reaktorerna att tas ur bruk någon gång mellan 2022 och 2040. Då tillgången från vindkraftverk är otillräcklig och oförutsägbar  så skulle ett Sverige utan kärnkraft innebära att vi kan drabbas av både mörkläggning och höjda elpriser. Detta skulle betyda attvi till exempel inte kan ladda mobilen, använda datorn och titta på TV.
För att Sverige i framtiden ska kunna minska vår klimatpåverkan så måste Sverige satsa på energi som inte generar växthusgaser. Folkpartiet anser att det går att minska utsläppen av växthusgaser samtidigt som vi har en god ekonomisk utveckling. Vår historia visar att det är möjligt, men då behövs kärnkraften i vår energimix tillsammans med förnybara energislag som till exempel vatten-, sol-, vind- och vågkraft.

Folkpartiet vill att nya moderna kärnkraftsverk byggs. Utan kärnkraft stannar Sverige!

Vill du veta mer? Läs då mer om Folkpartiet och kärnkraft här.


Plats: Stockholm
Deltagare: Liberala Ungdomsförbundet
Kandidat42-halt: 100%

Intressant.

Unga Folkpartiet, Zetterman, Fagerberg,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik