2010-08-24

Visioner om arbete även för unga! Unga Folkpartiets valfilm.


Unga Folkpartiet släpper idag en film kopplad till vad vi verkligen bryr oss om i valrörelsen. Ungdomar, arbete och framtid. I ett och i kluster. I ett och var för sig.

En hoppfull film som handlar om att det går att lösa de problem som ungdomar ställs inför. Samtidigt konstaterar vi att det inte alltid är mer politik som är lösningen utan att det kanske snarare är det som varit problemet.

- Vår film handlar om hur en vanlig ung människa ställs inför onödigt krångel, byråkrati och överheten. Hur mycket välvilliga byråkrater än vill så går vissa problem inte att lösa med mer byråkrati och politik – ofta kan det till och med förvärra problemet, säger Liberala ungdomsförbundets ordförande Adam Cwejman.

Filmen fokuserar på de tre problem som ungdomar ställs inför. Långsamma asylprocesser som håller människor utanför samhället och arbetsmarknaden, bostadsmarknaden som är genomsyrad av besvärliga regler och långa köer, samt arbetsmarknaden som utestänger ungdomar idag. Detta är alla områden där Folkpartiet har trovärdiga idéer för att förbättra Sverige.

- Budskapet är solklart: Det är inget konstigt med friheten – och världen behöver mer frihet, säger Adam Cwejman.

Intressant.

1 kommentar:

  1. Gillade verkligen den där reklamen. Slagkraftig. Tänkte rösta på Moderaterna, men tyvärr öppnade dom käftarna och förlorade min röst. Enligt Valkompassen och andra test, så ska jag rösta på fp, och valkompassen visade att kandidaten som var mest lik mig var du. Jag röstar när jag åker till Sverige nästa vecka. Röstar i Stockholm, och kryssa på ditt namn. Det behövs ju ett transperspektiv i riksdagen. Tycker att T:et i HBT har blivit ignorerat länge nog... :)

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik