2010-11-23

En smart tidning plockar upp Lisa Magnusson omgående!

Visste faktiskt inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg att Aftonbladet tydligen bestämt sig för att förändra formatet på sin debattsida och att de därför bestämt sig för att göra sig av med sin vassaste och klipskaste krönikör alla kategorier. Göra om format är bara nyttigt. Att modernisera, vässa, toppa laget, ta in nya förmågor och så vidare. Att i samma veva sparka storstjärnan som gör att sidan överhuvudtaget fungerar är å andra sidan ren redaktionell harakiri. Det gör mig aningen orolig.Ung, smart som få, modig, tänkvärd, stark som en hel garnison och med en sylvass egg på pennan nog att vara rent dräpande oavsett vad hon skriver om är Magnusson verkligen framtidens krönikör. Om det fanns behov av att säga upp någon krönikör överhuvudtaget skulle vilken smart tidning som helst välja någon annan än just Lisa Magnusson. Det oroar mig verkligen att detta nu skett, därför att jag blir väldigt skeptisk till vilket format Aftonbladet nu siktar på att bygga upp som inte har plats för det närmsta ett geni de alls kan åstadkomma. Hur slätstruket och grått kommer inte startfältet att bli då? Och är det möjligen så att det är just det som är själva tanken? Att det verkligen ska bli slätstruket, rätt, snällt och grått över hela linjen. 

Hur som helst tycker jag inte att Aftonbladet ska återanställa Lisa. Men jäklar vad det BORDE vara ren jäkla huggsexa bland andra tidningsmedier i landet, tv-kanalers debattredaktioner, tankesmedjor och andra. 

En av landets smartaste skribenter och debattörer är LEDIG! Plocka upp henne fort som fan!
Det kan inte vara mycket mer framtidssäkrat än såhär att anställa, så skynda och fynda. Ge henne ett riktigt bra erbjudande. För att hon verkligen inte ens behöver annat än sin egen backlogg för att visa att hon förtjänar det. En backlogg där en majoritet av alla inlägg hon hittills skrivit ligger och tar upp en himla massa plats bland mina digitala bokmärken sedan länge. Det händer inte många andra.

It's just me sayin'.

Det ska bli väldigt intressant att se var Lisa Magnusson hamnar inom kort. Oavsett vad är jag knappast orolig.  Vi har definitivt inte hört det sista från krönikornas vassaste penna. Till dess? Jag bara är... förundrad.


2 kommentarer:

  1. Tack, vilka fina ord! Blir alldeles rörd.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig helt Amanda. Inte nog med att Lisa skriver klokt och vasst. Hon är rolig dessutom.

    SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik