2010-12-14

Är ni rädda för Calle Rehbinder, Facebook?!

Ja, och så har då Calle Rehbinder blivit avstängd från Facebook än en gång. Moralismen i USA lär vara skurken i dramat i vanlig ordning. Kan det vara en liten, liten gnutta hud på fakirprofilbilden eller är det ett svar på att Calle och Jennie råkar arbeta med kroppar och sexualitet på olika vis? Sånt får man förstås inte göra.
Ibland blir jag ytterligt förbannad på den amerikanska kristna moralismen.


Jag har vigt mitt liv sedan lång tid tillbaka åt att kämpa för ett fritt och öppet internet, en friare värld och ett stopp för moralism som har att göra med våra egna liv och det mest naturliga vi har.

Det är fullständigt orimligt att agera så som Facebook nu gör!

En förklaring är på sin plats!

Här kan du läsa vilka som står bakom Facebook i Sverige och vår uppmaning till dig lyder:
TA KONTAKT MED DESSA PERSONER!
Ring dem, mejla dem - och sprid därefter deras kontaktuppgifter vidare på din blogg eller andras! Kräv att Calle Rehbinders Facebook-konto ska återaktiveras/återskapas i det befintliga skick det var när avstängningen inträffade!

Det här är inte första gången. Även i januari i år stängdes Calles och Jennies konton ner. Den gången skrevs det en hel del på deras bloggar, samt i piratsfären. Något mindre tycker jag inte att vi ska kunna förvänta oss denna gången. Hjälp till att ta strid mot den amerikanska censurhysterin och den kristna högerns galenskaper som påverkar såväl Facebook som Apple och många andra stora amerikanska företag. Det kan även vara så att Calle varit väldigt frispråkig rörande Wikileaksaffären och att någon har lackat till på grund av detta. I så fall hoppas jag verkligen att där finns stöd att tillgå. En stark yttrandefrihet är den bästa skyddsmekanismen för att skapa och bevara ett öppet, fritt och demokratiskt samhälle. Utan yttrandefriheten är samhället förlorat.

Intressant nog tycks det, efter litet grävande, som om Calle fått fin reklam på sin sida för detta och att det kan ha lett fram till beslutet att stänga ner kontot. Intressant att man kan bli straffad för att man på sin sida får upp reklam Facebook själva placerat dit. Vilket han förstås inte kan göra något åt, eftersom reklamen dyker upp där vid sidan av all personlig information varken man vill eller inte och sorteras dit av Facebook själva. Men den sidan är alltså kvar, fastän Calle INTE är det. Logik?

Allt detta bygger förstås inte enbart på dispyten som nu uppstår mellan Calle Rehbinder och Facebook. Utan detta handlar snarare om vilken makt större företag får utöva, hur samhället ser på diverse företeelser inom sig själv och vilken rättssäkerhet man har som konsument i det långa loppet. Globalt och lokalt.

Fler skriver:
Michael Gajditza, Kulturbloggen, Humans are born free, Opassande, AB Debatt (SJF Agneta Lindblom Hulthén), Scaber Nestor,

Intressant.


Facebook i Sverige

Enligt Ratsit sitter de här: STRANDVÄGEN 74, 4TR SUITE 5 och styrelsen ser ut så här:
Styrelse Blake, Chandlee, Styrelseledamot, (Hans FB-sida är denna: http://www.facebook.com/blakechandlee )
Haines, Stephen, Styrelseledamot. Hans FB-sida finns här: http://www.facebook.com/shaines.
Cipora, Rachel Herman, Styrelseledamot. Hans FB-sida finns här: http://www.facebook.com/cipora.
Cipora, Rachel Herman, Ordförande,
Hellström, Mats Helge, 51 år, Delgivningsbar person. Han är advokat och bor på Sveavägen i Djursholm. Telefonnummer: 08-7534488. Mail: mats.hellstrom@hellstromlaw.com . Hemsida .
Firmatecknare: Firman tecknas av styrelsen Firman tecknas två i förening av ledamöterna,
Revisor: Andersson Berglund, Börje Stefan, 46 år, Huvudansvarig revisor, Ernst & Young Aktiebolag, Revisor. Hans sida på ratsit är denna.  Om man använder HITTA finner man denna person kopplad till rätt boxadress respektive rätt stad: Stefan Berglund Andersson, Mobil: 070-3487104 Box 3143, 103 62 STOCKHOLM. Eller: Stefan Andersson Berglund, Telefon: 016-130427, Fördelningsgatan 20, 633 41 ESKILSTUNA.

Text100

Sen är företaget text100 är ansvariga för själva FB:s utseende och administrationen av svenska FB. Kontaktpersonen där är denna person: Jan Fredrikssonjan.fredriksson@text100.se. Hans telefonnummer är 070-716 00 68. Maila eller ring och klaga hos honom!
Som sagt i brist på kontaktinfo rekommenderar konsumentverket att vi söker arbetsnummer, eller tom hemnummer, till ANSVARIGA. Jan tillhör de ansvariga!

3 kommentarer:

 1. Hur ska man kunna ta ställning till det här om det endast finns en subjektiv synvinkel?

  Varför inte länka vilka bilder eller i vilka sammanhang som har skapat denna situation.

  Att endast säga, facebook gör fel och sedan inte ge annat än subjektiva "bevis" väger ganska dåligt.

  SvaraRadera
 2. CJR är vad jag uppfattar en snäll person som gillar att arbeta politiskt. Tydligen är politik ett större hot mot FB än ett enskilt pucko som sprider hat omkring sig.

  SvaraRadera
 3. Det är naturligtvis så att om jag hade tillgång till bilderna och till hans konto, så skulle det vara mycket roligare. Nu råkar det vara så att det kontot är avslutat och därmed inte finns tillgängligt. Vilket alltså är en bit av problemet. Men knappast mitt eller Calles problem.

  Och jo, Calle är en väldigt snäll person som vill varenda kotte väl. Men tyvärr är han väl, liksom jag, rätt kontroversiell och otäck för somliga ibland och det leder då och då till sådana här dumheter. Man kan dock lätt bli trött för mindre.

  SvaraRadera

Manuell trollkontroll är aktiverad. ;)


Statistik