Om Amanda


Nu |

Amanda är sexolog och författare. Hon är även debattör och föreläsare.

Förr |

Amanda har tidigare arbetat inom post och logistik, samt inom bank, finans och ekonomi. Dessförinnan arbetade hon som skådespelerska och dansare. 

Amanda har arbetat som it-ansvarig, informatör, marknadsförare, inköpare, försäkringstjänsteman, politisk ombudsman, mobiltelefonreparatör och utvecklare. 

Amanda har även fullgjort uppdrag som bland annat fotograf, samt haft uppdrag för biståndsstiftelser.

Politiskt |

Amanda har tidigare varit aktiv som ombudsman i Liberala Ungdomsförbundet, samt som ersättare i Huddinge Kommunfullmäktige för Liberalerna (då Folkpartiet Liberalerna). Som ombudsman under valrörelsen 2010 samordnade Amanda Allianspartiernas gemensamma bloggsatsningar och var rådgivare åt Liberalerna kring digital marknadsföring, optimering och webbstrategi.

Amanda grundade år 2008 Människorättsnätverket Svart Måndag, som arbetade med politisk påverkan inom områdena massövervakning, integritet, upphovsrätt och folkrättsfrågor.

Människorättsnätverket Svart Måndag lever idag vidare som New Renaissance Network.

Amanda var en medgrundare till den liberala tankesmedjan Liberati.

Hon har också varit en aktiv och drivande kraft för transpersoners rättigheter, ett stopp för tvångssteriliseringar och för kraven på statligt skadestånd för drabbade av dessa.

Personligt |

Amanda är sedan en längre tid sjuk i den neurologiska sjukdomen Myalgisk Encefalomyelit, samt bindvävssjukdomen Ehlers Danlos Syndrom, vilket har tagit en hel del på krafterna. Sjukdomen har  påverkat arbete och bloggande sedan början av 2010-talet.

Trivia |

Amanda var en gång i tiden en anständig bartender. Hon är också en kompetent skytt. Amanda har en gång i tiden haft siktet inställt på en karriär som trafikpilot. Amanda växte upp i Tanzania och Etiopien och har spenderat en stor del av sitt liv på resande fot sedan dess.

Statistik